Mitä yli 20% kasvun yrityksissä tapahtuu?

Kirjoittaja: Nina Rinne

Kasvoimme kuluneena tilikautena yli 20% ja sama jatkuu tulevana vuotena.  

Sitomo kasvoi kuluneena vuotena nopeasti, joka on tuonut mukanaan jotain aivan ihanaa – ihmisiä. Tiimin kasvaessa saa nauttia toisiin tutustumisesta. Jokainen uusi ihminen tuo mukanaan oman ainutlaatuisen itsensä ja uutta potentiaalia joukkueeseen. Potentiaalin hyödyntäminen onnistuu parhaimmin tutustumalla hyvin ja tekemällä uuden tulijan olo turvalliseksi.  

Kasvuun mukaan tulevat hyppäävät liikkuvaan junaan. Rakenteet eivät pysy perässä ja kuitenkin myyntiä ja asiakastyötä tehdään. Sitomolaiset ovat olleetkin huikean sopeutuvaisia ja käärineet hihat myös sisäisen maailman kehittämiseksi. Olemme ikään kuin luoneet yrityksen perustaa kaikkine toimintoineen tiiminä kuluneen vuoden aikana. Olemme tutustuneet toisiimme ihmisinä ja oppineet paljon yhdessä, myös toisiltamme. Sitomon rekrytoinnin perusta on merkityskeskeisyys – tätä edellytämme jokaiselta uudelta Sitouttajalta, että jaamme yhteisen intohimon kehittää työelämää. Tämä yhteinen merkitys luo hyvän perustan yhteispelille. 

Mitä asiakkaat tästä kaikesta tuumaavat?  

Asiakkaat suosittelevat meitä ja haluavat jatkaa kanssamme, kun olemme kerran yhteistyön aloittaneet. Tämä täyttää mieleni suurella kiitollisuudella. Palautetta saamme ammattitaidosta, osaamisesta, freesistä tulokulmasta ja luotettavuudesta sekä siitä, että olemme kohdanneet ihmiset ihmisinä. Kanssamme on asiakkaiden mukaan rentoa, turvallista ja innostavaa tehdä töitä. Palvelun kulma vaikuttaa siihen, mikä palautteessa painottuu. Sitomo auttaa vahvistamaan organisaation psykologisesti turvallista kulttuuria ja luo uusia tekemisen tapoja sekä rohkeaa johtajuutta. Teemme tätä konsultoinnin, valmennuksen ja työnohjauksen keinoin johdon, tiimien ja yksilöiden tasolla. 

Mitä tämä kaikki on lukuina? 

4 
Uusia Sitouttajia 4kpl. Syksyllä aloittaa 2kpl lisää. 

22% 
Liikevaihdon 22% kasvu. 

400
Guide-työnohjauksia ja matalan kynnyksen Help 360-mielenhyvinvoinnin tapaamisia lähes 400kpl vaikka palvelut ovat startanneet kesken tilikauden.  

300
Valmennuksia teimme lähes 300 päivää, joista puolet oli rohkean johtajuuden eli Brave New Leader™-valmennuksia

45 
Keynote puheenvuoroja 45 kpl. 

4,5/5
Valmennukseen osallistuneista 4,5/5 suosittelee valmennuksiamme kollegoilleen. 

2
Kaksi uutta kohdemaa valloitusta. Toteutimme ensimmäiset valmennukset Kiinaan ja Yhdysvaltoihin. 

11
Kaikille avoimia webinaareja 11kpl. 

5
Tampereen HR yhteisön fasilitointi vuoden vaihteesta alkaen ja 5 järjestettyä tapahtumaa upealle Juho Toivolan starttaamalle yhteisölle. 

1
Yksi brändiuudistus. 

1
Yksi julkaistu kirja – Rohkea Organisaatio, turvallinen työyhteisö menestyy. 

*101014 
Ääretön määrä riisisuklaakakkuja, joita toimistomme kaapista aina löytyy ja joista kaikki pitää. 

Vuodesta yleisesti yrittäjän silmin 

Olemme käynnistäneet vuoden aikana ammattimaisen hallitus- ja johtoryhmätyöskentelyn. Tämä on tuonut mukanaan perspektiiviä ja kauaskantoisuutta. Joskus yrittäjänä sortuu tuijottamaan liikaa kassavirtaa ja liian lyhyen tähtäimen tilannetta. Ammattimainen tuki on rauhoittanut ja auttanut näkemään kasvun mukana tuomia vaiheita luonnollisena osana kasvua. Etsimmekin seuraavaksi hallitukseen kahta uutta jäsentä tuomaan mukanaan tarvittavaa alan kansainvälistymisosaamista sekä rahoitusosaamista. 

Mitä sitten tulevaisuudessa? 

Syksyllä Sitomoon tulee taas kaksi uutta tekijää. Lisäksi saamme uudet toimitilat Tampereen legendaarisesta PMK-talosta. Sitomo kuitenkin palvelee kansainvälisesti. Olemme kansainvälistyneet asiakkaidemme kautta. Siksi joukoissamme on kulttuurien asiantuntijoita ja näemmekin isoja mahdollisuuksia tukea kansainvälisiä yrityksiä ja tiimejä psykologisen turvallisuuden vahvistamisessa. Lisäksi uskomme matalan kynnyksen mielen hyvinvointipalveluiden kasvuun. Enenevässä määrin myös isojen yhtiöiden johtajat hakevat itselleen palloseinää rohkean johtajuuden kehittämiseksi sekä oman elämänsä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin vahvistamiseksi bisnestä ymmärtäviltä ihmisiltä.  

Mieli täyttyy innolla, kun vain ajatteleekin tulevaisuutta. Kiitos teille kaikki upeat asiakkaat ja kumppanimme, sekä tietysti huikeat Sitouttajat. Tästä on hyvä jatkaa! 

 

Nina Rinne
Sitomon perustaja, toimitusjohtaja ja valmentaja 

SITOMO I Designing strong and resilient organizations

Jaa kirjoitus:

Designing strong & resilient organisations

Rakennetaan yhdessä hyvää johtajuutta! Pysy kuulolla ja tilaa uusimmat muutosvinkit suoraan s-postiisi!

Onnistui!