Meillä on jokaisella valtavasti tiedostamatonta vaikutusvaltaa vuorovaikutuksessa siihen, miten vaikutamme toisiin ihmisiin ja millaisia tuloksia saamme johtajuudellamme aikaan.Kuinka tietoinen olet siitä, mitä omalla vahtivuorollasi tapahtuu ja millaisia tunteita johdat tiimissäsi? Viimeistään nyt on aika ottaa siitä selvää.

Tietoiseksi tunteista

Tohtori Marc Brackett on omistanut koko elämänsä ihmisten tunneälykkyyden tutkimiselle. Hänen kertoo kirjassaan Permission to Feel, että sellaisissa työyhteisöissä, joita johdetaan tunneälykkyydellä, koetaan 50 % suurempaa innostusta, ihmisillä on 30-50 % vähemmän ahdistusta sekä kynnys uupumiseen on huomattavasti pienempi.Tunneälykkyydellä on siis suora korrelaatio tiimin hyvinvointiin, ja sitä kautta tuottavuuteen ja tuloksellisuuteen.

Se, että voit onnistua johtajuudessa, edellyttää että uskallat ensin tutustua itseesi ja oman toimintasi taustalla vaikuttaviin ajatuksiin, tunteisiin ja uskomuksiin, siihen mikä tekee sinusta sinut.

On luvattoman helppoa ajatella, että tunteet eivät kuulu työpaikoille. Näin ei kuitenkaan ole. Mieti vaikka tilannetta, jossa olet itse yrittänyt tehdä töitä tiimin kanssa, kun mielesi on ollut huolista raskas. Ehkä ajatuksissasi on painanut eilispäivän riitely kotona puolison kanssa. Tai ehkä tiukat tulostavoitteet, joiden kirimiseen on vielä matkaa tällä kvartaalille, luovat rinnassa asti tuntuvaa painetta. Kenties mieleesi tulee palaveri, jossa tiimiläisesi olivat poissaolevia ja omissa maailmoissaan ettekä saaneet palaverin aikana päätettyä tarvittavia asioita, tekemisen fokus oli hukassa. Jos mietit jotakin tällaista tilannetta, saat varmasti kiinni siitä tunnekuormasta, joka on raskas kantaa ja jonka peittely syö valtavan määrän energiaa. Se on suoraan pois työnteosta ja yhteistyöstä. Olet mukana vain puolivaloilla. Onneksi näin ei tarvitse olla. 

Tunteet menestystekijäksi 

Tunteet ohjaavat meitä usein alitajuisesti ja kaventavat ajatteluamme. Hyvä uutinen on, että tietoiseksi tuleminen tunteista auttaa meitä suuntamaan toimintaa uusille urille. Aivotutkimuksesta tiedetään, että jo pelkkä tunteiden tunnistaminen, ja niiden nimeäminen auttavat vapauttamaan tunteiden käsittelyyn kuluvaa energiaa tuottavalle, idearikkaalle ja hyvää yhteyttä vaalivalle yhteistyölle.

Sanotaankin, että kaikki maailman menestyvät johtavat tekevät työtä itsensä kanssa, yhdessä henkilökohtaisen koutsin tai terapeutin kanssa. Nyt sinulla on mahdollisuus päästä tekemään työtä itsesi kanssa itseopiskeltavan verkkovalmennuksen avulla, ajasta ja paikasta riippumatta. Halutessasi saat lisäksi meiltä henkilökohtaista sparrailuapua itseopiskelun  ja minätyön tueksi. 

Tutustu valmennukseen, valitse halutessasi coach matkalle mukaan ja uskalla laittaa valot päälle. 

Riikka Seppälä 

Riikka@sitomo.fi I puh. +358 50 371 2000 

SITOMO I Designing strong and resilient organizations 

 

 

Designing strong & resilient organisations

Designing strong & resilient organisations

Rakennetaan yhdessä hyvää johtajuutta! Pysy kuulolla ja tilaa uusimmat muutosvinkit suoraan s-postiisi!

Onnistui!