Millaista johtajuutta maailma tarvitsee?

Kirjoittaja: Nina Rinne

Millaista johtajuuden ja työyhteisöjen on mielestäsi oltava kompleksisessa ja nopeasti muuttuvassa ympäristössä?

Vastauksia löytyy paljon, kuitenkin niiden juurisyyt liittyvät rohkeuteen.

Yksinkertaistettu vastaus on, että tarvitsemme rohkeampaa johtajuutta ja rohkeampia yrityskulttuureja. 

Entä millaista johtajuutta haluat nähdä maailmassa lisää? Millaista johtajuutta toivoisit yrityksiin, julkiselle sektorille, kouluihin ja jopa koteihin?

Me Sitomossa haluamme nähdä enemmän rohkeaa, aitoa ja sitoutunutta johtajuutta pelolla johtamisen sijaan.

Haluamme elää maailmassa, jossa vaikeita asioita ja muutostarvetta ei paineta villaisella vaan ne nostetaan rohkeasti pöydälle, yhdessä kriittisesti tutkittavaksi ja ratkaistavaksi. Haluamme nähdä sellaista muutosjohtamista, jossa faktoja katsotaan suoraan silmiin, mutta ne käännetään yhdessä liiketoimintamahdollisuuksiksi ja yhteisöjen kasvutarinoiksi.

Rohkea johtajuus on kutsu jokaiselle, joka haluaa kehittää itseään johtajana ja liittyä sellaisten ihmisten joukkoon, jotka haluavat nostaa toisia ylös alas painamisen sijaan, jotka kantavat vastuuta syyttelyn sijaan, jotka näkevät maailman enemmän sekä että, kuin joko tai muodossa, jotka ymmärtävät, että hyvä johtajuus lunastetaan joka päivä pienillä teoilla arvojen mukaan eläen ja jatkuvasti itseään kehittäen.

Rohkea johtajuus lähtee meistä jokaisesta itsestä, se on haavoittuvuuden ja epätäydellisyyden sietämistä, se on sen ymmärtämistä miten ihmiset kutsutaan mukaan muutokseen. Se on yhteyden ja luottamuksen rakentamista, avun pyytämistä ja antamista. Se on uudelleen ylös nousemista, kun on ottanut pataan. Se on oman ja yrityksen tarinan rohkeasti silmiin katsomista. Jos uskallat, vastaa tähän kutsuun. Nyt. 

Tee se lähtemällä mukaan Brave New LeaderTM valmennusohjelmaan. 

Nina Rinne I nina@sitomo.fi, 0400 784 227 

SITOMO I Designing strong & resilient organizations 

Jaa kirjoitus:

Designing strong & resilient organisations

Rakennetaan yhdessä hyvää johtajuutta! Pysy kuulolla ja tilaa uusimmat muutosvinkit suoraan s-postiisi!

Onnistui!