43% kasvua psykologisesta turvallisuudesta ja rohkeasta johtajuudesta

Kirjoittaja: Nina Rinne

Sitomo kasvoi kuluneena tilikautena 43%. Aika hyvin yritykseltä, jonka pääpainopiste alueet ovat monelle vieläkin höttöä. Satunnaisesti joskus kuulee myyntitilanteissa, ”mitä konkreettista tästä jää käteen?”. Paljonkin, kuten työkaluja muuttaa psykologinen turvallisuus osaksi toimintakulttuuria, ihmisten kykyä tehdä töitä tuottavammin yhdessä ja osaksi johtamista. Tämä mahdollistaa strategian toimeenpanon ja tuloskunnon muutosta ja kasvua tekevissä organisaatioissa. Monimuotoisuuden mahdollistumisesta puhumattakaan, joka taas tuo innovaatiokyvykkyyttä.

 

Sitomo asiakkaiden silmin

Kysymme säännöllisesti asiakkaiden fiiliksiä ja mittaamme työmme vaikuttavuutta. Hyvältä näyttää niiltäkin osin. Olemme päässeet kuulemaan rennoissa merkeissä asiakkaiden fiiliksiä Ilveksen otteluissa ja MM-jääkiekon huumassa. Varmasti olemme myös mokanneet, ja aina ne myös korjanneet, jos asia on meidän käsissämme. Asiakkaat ovat osallistuneet myös palveluidemme kehittämiseen erilaisissa keskusteluissa ja sprinteissä. Meitä sanotaan ihmisinä rennoiksi ja kumppaneina kovan tason ammattilaisiksi.

Walk the talk.

Psykologinen turva kehittyy omien mokien tunnustamisesta ja yhteisesti vietetystä ajasta. Olemme kuluneena vuonna panostaneet oman tiimin yhteiseen aikaan. Se näkyy kehittyneenä kulttuurina ja tuloksentekokykynä. Loimme oman työhyvinvointimittarin viime syksynä, kuin myös oman TES:in. Olemme harjoitelleet jaetun johtajuuden malleja ja niiden johdosta Sitomo on toiminnaltaan hyvinkin läpinäkyvä. Jokainen Sitouttaja kuvaa tapaansa työskennellä välittäväksi, vastuulliseksi ja sitoutuneeksi.

Luin tätä kirjoittaessani viime vuoden blogipostauksen, mitä yli 20% yrityksissä tapahtuu – ja sain sitä lukiessani todeta, että olemme taas menneet eteenpäin. Sitouttajien (= sitomolaisten sisäinen nimitys työntekijöistä) silmin Sitomo on tosi erinäköinen firma, kuin vuosi sitten. Rakenteet ovat löytäneet sopiville paikoilleen, monet perusprosessit toimivat ja kulttuuri rokkaa. Oma työhyvinvointimittarimme näyttää vahvaa plussaa ja työn merkityksellisyys on korkealla.

 

Sitomo toimitusjohtajan silmin

Starttasimme vuosi sitten Advisory Boardin toimintaa. Pienessä ja kovasti kasvavassa firmassa tällainen rakenne voi olla hallitusta ketterämpi ja astetta operatiivisempi malli – tämä on osoittautunut todeksi. Tapaamme 4-6 kertaa vuodessa ja tapaamisten väleissä Advisory Boardin jäsenet sparraavat Sitomoa oman erityisalueensa mukaan. Tällainen voi olla myös AB:n jäsenelle hyvä tapa pohtia tarkemmin haluaako tehdä hallitustyötä ja toisaalta Sitomolle hyvää harjoitusta tulevaisuuden laajempaan hallitustyöhön. AB on ollut todella toimiva tuki allekirjoittaneelle toimitusjohtajana.

 

Sitomo lukuina

715.000 € liikevaihtoa (arvio tilikaudesta, joka päättyy pian)

43% kasvua

1 uusi toimisto

2 uutta palvelua

1 aloitettu tutkimus suomalaisten psykologisen turvallisuuden tilasta, josta syksyllä lisää

8 viemäriin kaadettua desing-lonkeroa, koska niistä meni päiväys ja kukaan ei niitä juonut

1 756 riisisuklaakakkua, joista kaikki kahvin kanssa pitää

__

Nina Rinne, Sitomon perustaja, toimitusjohtaja ja valmentaja

SITOMO I Designing strong and resilient organizations

Jaa kirjoitus:

Designing strong & resilient organisations

Rakennetaan yhdessä hyvää johtajuutta! Pysy kuulolla ja tilaa uusimmat muutosvinkit suoraan s-postiisi!

Onnistui!