Haluatko tehdä Jukka Jaloset?

Kirjoittaja: Nina Rinne

”Tänään sitten katsotaan peliä.” Ei taida montaa ihmistä, ystäväporukkaa tai perhettä löytää eiliseltä, joka ei olisi näin sanonut. Tämä teki meille gutaa ihmisinä ja kansakuntana. Tunteet tulevat pintaan ja iloa on upeaa jakaa. MM-kulta yhdistää ihmiset. Sitä ennen Jukka Jalonen yhdisti yksilöt voittavaksi joukkueeksi ja sai sellaisen kurinalaisen ja nöyrän hengen päälle, että se etsii vielä kauan vertaistaan.

Jukka Jalosen johtamisen taitoja on kehuttu. Mekin Sitomossa tietämättä pelin lopputulosta jaoimme HS:n jutun eilen sivuillamme. Tietenkin. Koska Jukka Jalonen edustaa sellaista johtajuutta johon mekin uskomme. Tämän uskon todisteena me haemme tänä vuonna maailman uusimmat ja moderneimmat johtajuustaidot Dare to Lead sertifioinnin merkeissä jenkeistä ja käännämme ne Suomeen ja suomalaisille organisaatioille soveltuviksi. Koska haluamme, että mahdollisimman moni johtaja omaksuisi sellaiset johtajuustaidot, jolla tehdä Jukka Jaloset.

Koska haluamme, että mahdollisimman moni johtaja omaksuisi sellaiset johtajuustaidot, jolla tehdä Jukka Jaloset.

Hyvä johtajuus on yksinkertaista, mutta vaikeaa

Jos se olisi helppoa, olisi sen tehnyt jo sekin johtaja, joka tälläkin viikolla on täyttänyt kalenterinsa niin ettei ehdi joukkuettaan tavata. Yksinkertaista se on kylläkin, mutta pirun vaikeaa. Vaikeaa siksi, että johtajuus on aina matka oman itsen sisään ja aitoon muutokseen, ennen kuin sitä näkyvää puolta voi tehdä joukot mukaan palolla saaden.

Tuhansissa suomalaisissa organisaatioissa priorisoidaan edelleen ylhäältä tulevia linjauksia järkevän tekemisen edelle, siellä Matit ja Kaisat saavat rauhassa lytätä toisiaan ja hätäiset päätökset menevät tosiasiallisten syiden etsimisen edelle. Kissoja ei nosteta heti pöydälle pentuina vaan ryökäleiksi kasvaneet pedot saavat mellastaa ilman, että kukaan uskaltaa asiaa ääneen sanoa. Organisaatio kyllä keksii mitä erikoisempia selviytymisstrategioita tilanteelle, mutta menestystä tuovalle joukkuepelille sanottiin jo silloin hyvästit, kun johtaja salli perseilyn tapahtuvaksi.

Menestystä tuovalle joukkuepelille sanottiin jo silloin hyvästit, kun johtaja salli perseilyn tapahtuvaksi. 

Uudistuva johtajuus

”Uuden sukupolven pelaajat eivät purista mailaa, liian itsenäisiä käskytettäväksi, asiat pitää saada keskustelulla perille” sanoo Jalonen. Työelämää ravisuttaa monet muutokset; kompleksisuus, digitalisaatio, uudet sukupolvet ja asiakkaiden kasvaneet vaatimukset. Johtajuudella on kyettävä vastaamaan huutoon eli johtajuuden on muututtava. Tutustu rohkean johtajuuden valmennuskonseptiin, jolla muutos tehdään. 

Nina Rinne  I nina@sitomo.fi I puh. 0400 784 227 

”Designig strong & resilient organizations” 

 

Jaa kirjoitus:

Designing strong & resilient organisations

Rakennetaan yhdessä hyvää johtajuutta! Pysy kuulolla ja tilaa uusimmat muutosvinkit suoraan s-postiisi!

Onnistui!