Asiakas­tarinoita

Valtteri Harmainen
Toimitusjohtaja

Sitomo johtajuuden muutosmatkalla Metosinin kanssa

Asiakastarinoita

Valtteri Harmainen
Toimitusjohtaja

Sitomon Sanna Miettinen on saanut olla mukana Metosinin kasvutarinassa tukemassa johtajia muutosmatkallaan jo syksystä 2022 saakka. Yhteistyö aloitettiin, kun Metosin havaitsi tarvitsevansa apua rakenteiden rakentamiseen, johtajuuden selkiytymiseen sekä toimivaan yhteistyöhön.

“Me Metosinilla haluamme tehdä asiat toisin, kun olemme tottuneet. Huomasimme, että saavuttaaksemme kasvutavoitteet sekä toimiaksemme parhaalla mahdollisella tavalla, tarvitsemme tukea muutokseen ja muutoksen johtamiseen sekä yhteistyön kehittämiseen”, kertoo toimitusjohtaja Valtteri Harmainen yhteistyön alkutaipaleen tunnelmista.

Valmennusyhteistyö käynnistettiin johtajuuden muutosmatkalla. Valmennuksissa määriteltiin konkreettisesti se, mitä on sellainen uudenlainen johtajuus, joka Metosinin kasvukulttuurissa on tavoiteltavaa ja mitä se yksilöiltä edellyttää. Valmennuksissa keskityttiin yksilöiden roolien kirkastamiseen sekä yhteistyön sujuvoittamiseen. Lisäksi yhteistyön valmennusmatkalla lähdettiin rakentamaan yrityskulttuuriin selkeitä rakenteita, jotka tukevat Metosinin toimintaa tehokkuuteen taloudellisuuteen ja tuottavuuteen ihmisiä unohtamatta.

Valmennuksen aikana valmentaja Sanna on seurannut valmennettavien henkilökohtaista kasvua ja kehitystä kohti rohkeaa johtajuutta sekä johtoryhmän toimivaa ja tehokasta yhteistyötä. Valmennuksen sisältöä on muokattu jatkuvasti yhteistyön aikana niin, että matka tukisi Metosinin johtajia sekä yhteistyön kehittymistä parhaalla mahdollisella tavalla.

“Sitomon kanssa tehdyssä yhteistyössä on kyse ennemminkin kumppanuudesta. Valmentajamme Sanna Miettinen on joustava ja helposti tavoitettavissa sekä yhteydenpito hänen kanssaan on sujuvaa. Lisäksi koemme, että Sanna ja Sitomo ovat aidosti sitoutuneet tavoittelemaan Metosinin kasvutavoitteita, menestystä ja jatkuvaa kehitystä”, kertoo Harmainen.

Reilun vuoden mittaisen valmennusyhteistyön yksi konkreettisimpia askeleita kohti sujuvaa yhteistyötä on muun muassa Metosinin johtamiskulttuurin määrittely, kiteyttäminen ja arkeen vienti. Valmennus on tukenut Metosinin johtajia kulttuurin märittelyssä muun muassa selkiyttämällä sitä, mitä johtajuus nimenomaan Metosinilla tarkoittaa ja miten se näkyy käytännössä. Lisäksi johtamiskulttuurin muutokselle on luotu etenemisaikataulu, jonka toteutumisesta valmentaja on huolehtinut.

“Ilman talon ulkopuolista fasilitointia emme olisi nyt tässä, mihin olemme yhteistyössä Sitomon kanssa päässeet. Yhteistyön aikana on tapahtunut isoja konkreettisia asioita, jotka ovat vieneet työyhteisöä ja Metosinia eteenpäin”, summaa Harmainen tähän astisesta yhteistyötä ja kääntää katseen tulevaan, “jatkamme ilolla yhteistyötä Sitomon kanssa”.

Jaa kirjoitus: