Asiakas­tarinoita

Matkalla voittavaan kulttuuriin – Ilves Edustus Oy:n toimitusjohtaja Risto Niklas-Salmisen tarina

Asiakastarinoita

Parasta aikaa yhdessä – osa 1.
 

Ilves Edustus Oy rakentaa voittavaa kulttuuria, joka kestää ja kannattelee pitkään. Sitomo on saanut kunnian olla tukemassa Ilves Edustuksen matkaa kohti rohkeaa ja turvallista kulttuuria valmennuksellisin keinoin jo marraskuusta 2022 alkaen.  

Ilves Edustuksen ja Sitomon yhteistyö starttasi syksyllä 2022, kun Ilves Edustuksen Risto Niklas-Salminen otti Sitouttajat mukaan fasilitoimaan voittavaa kulttuuria osaksi arkea.  
“Halusin lähteä rakentamaan Ilves Edustuksen voittavaa kulttuuria yhdessä tiimimme kanssa. Kaipasin apua voittavan kulttuurin lanseeramiseen sekä tukea kulttuurin arkeen ja käytäntöön viemisessä. Päätin lähteä toteuttamaan voittavaa kulttuuria valmennuskumppanin kanssa ja uskoin, että Sitomo voisi auttaa meitä kohti tavoitteita. Tuumasta toimeen ja käynnistimme valmennusprosessin marraskuussa sisäisessä Kick Off 2023-tapahtumassamme, jonka matkalla edelleen ollaan – matkalla kohti voittajakulttuuria yksilöiden kehittäessä yhteisöä rohkeaksi, menestyväksi ja turvalliseksi”, muistelee Niklas-Salminen yhteistyön alkutaipaletta. 

Päätin lähteä toteuttamaan voittavaa kulttuuria valmennuskumppanin kanssa ja uskoin, että Sitomo voisi auttaa meitä kohti tavoitteita.

Valmennusprosessin “punainen lanka” on ollut käynnistää kapteeniston, valmennuksen, johdon ja taustajoukkojen dialogi siitä, millainen on voittava kulttuuri ja mitä sillä tavoitellaan. Valmennuksissa valmennettavat ovat yhdessä tuumin etsineet ja tehneet konkreettisia tekoja sen eteen, että voittavaa kulttuuria viedään eteenpäin ja tässä prosessissa Sitomo on seurannut sekä tukenut sen etenemistä. Valmennusprosessi ja sen aikana käyty dialogi on vahvistanut tiimin välistä keskinäistä luottamusta sekä psykologista turvallisuutta. 
   
Mitä konkreettisesti valmennuksissa on tehty?  

  1. Määritelty yhteisesti, mitä voittava kulttuuri tarkoittaa Ilves Edustukselle sekä sen eri toiminnoissa – niin joukkueessa, valmennuksessa kuin taustajoukoissa. Lisäksi on etsitty ja löydetty konkreettisia tekoja, joilla voittavaa kulttuuria rakennetaan. 
  2. Konkretisoitu keinoja yhteisen oppimisen tukemiseksi, jotta kulttuuri kehittyy oikeaan suuntaan. 

  3. Kirkastettu, mitä “parasta aikaa yhdessä” tarkoittaa joukkueelle ja koko organisaatiolle sekä kannattajille. 

  4. Opeteltu keinoja psykologisen turvallisuuden vahvistamiseksi sekä harjoiteltu hankalien tilanteiden käsittelyä. 

  5. Vahvistettu rohkeuden taitoja, joita tarvitaan niin kriiseissä, kuin onnistumisissa. 

 
Tähän astisen reilun puolen vuoden valmennusmatkan aikana olemme saaneet todistaa niin yksilöiden henkilökohtaista kasvua kuin koko yhteisön ryhmädynamiikan tiivistymistä sekä toiminnan laajenemista yli toimintorajojen. Valmennusmatkan alussa asetimme yhdessä valmennettavien kanssa koko yhteisölle tavoitteet, joiden tukipilarina valmennus on toiminut. 
 

”Yhteisen agendan tavoittelu ja sama tekemisen suunta ovat vahvistuneet – meni yhteisössä hyvin tai oli vastassa haasteita. Valmennus on toiminut laadukkaan arjen mahdollistajana. Lisäksi olemme sisäistäneet sen, että haasteita, vaikeuksia ja jopa kriisejä tulee – nyt olemme alkaneet sisäistää sitä, miten näistä opitaan ja miten ennen kaikkea niistä päästään pois”, summaa Ilves Edustus Oy:n toimitusjohtaja Risto Niklas-Salminen valmennusmatkaa.   

Valmennus on toiminut laadukkaan arjen mahdollistajana.

Sitomolla on ollut ilo olla rakentamassa Ilves Edustuksen kanssa parasta aikaa yhdessä sekä seurata kuluvan kauden aikana yksilöiden ja yhteisön kehitystä sekä matkaa kohti voittavaa kulttuuria.

Tämä oli ensimmäinen osa tarinasta, joka kertoo Sitomon ja Ilves Edustuksen yhteistyöstä. Lue lisää yhteistyöstämme Ilves Edustuksen kanssa täältä.

Jaa kirjoitus: