Sitomo mukana Tampere Business Meet tapahtumassa: Hurmaavan tiimin dynamiikka

Kirjoittaja: Nina Rinne

Kaikilla meillä on lopulta yhteinen päämäärä, asiakkaan auttaminen ja tämän elämän helpottaminen. Ainakin me Sitomossa saamme parhaat kicksit siitä, kun onnistumme yhdessä asiakkaan kanssa ratkaisemaan sellaiset haasteet, jotka ovat himmanneet heidän liiketoimintaansa.

Kerronpa teille pienen tarinan. Eräs asiakkaistamme avasi omaa hankintaprosessiaan, jossa hän etsi uutta palvelutoimittajaa kumppanikseen. Hän kertoi vertailleensa palvelutoimittajien erilaisten tiimien toimintaa ihan fyysisesti koedemossa. Ja mitä hän näki: tiimin, joka jatkoi toistensa lauseita, kykeni vaihtamaan rooleja lennossa, täydensi toinen toistaan ja tarjosi turvaa kollegoilleen. Tämän vastakohtana oli tiimi, joka noudatti tiukkaa struktuuria, vastasi vain oman osaamisalueen kysymyksiin ja piti hajurakoa kollegoihin. Arvaas kumman tiimin asiakas valitsi?

Olen lupautunut jakamaan Tampere Business Meetissä Tampere-Talossa 23.8. osallistujien kanssa matkan siitä, miten edellä mainituksi tiimiksi kasvetaan.

Aivan ensin. Olen tehnyt elämässäni töitä hyvin monissa ja monenlaisissa tiimeissä. Oma roolini on vaihdellut niissä, samoin tavoitteet, jäsenet ja tiimien tulokset. Rehellisyyden nimissä, olen ollut todella surkea tiimin jäsen ja tiimin vetäjä, olen myös ollut osa surkeaa tiimiä ja surkeasti vedettyä tiimiä. Uskon kuitenkin, että lopulta näistä vaikeista ja osin häpeällisistäkin kokemuksista johtuen olen hitusen realistisempi siinä miten antoisaa ja tuottavaa tiimityötä voidaan kehittää ja elää todeksi, koska olen saanut nauttia myös sellaisestakin työskentelystä.

Haluan puheenvuorossani tarjota jotain uutta aiheeseen liittyen tai ainakin jotain mitä ei niin usein toisteta. Haluan tarjota näkökulmia pintaa syvemmälle, mutta konkreettisesti. Rakennan puheenvuoroni kuvaamaan sitä, miten tiimin dynamiikka muuttuu sen myötä, kun ihmiset uskaltavat kertoa tarpeistaan ja toiveistaan, sekä mitä tapahtuu, kun ihmiset näkevät toisensa realistisesti osana tiimiä sen sijaan, että katsoisivat itse luomaansa visiota. Yritän avata sitä näkökulmaa, miten harmitus saattaa kasvaa yhteistyössä ja mitkä ovat parhaita lääkkeitä mielipahan purkamiseen ja halukkaan yhteistyön lisäämiseen. Pyrin kytkemään kaiken siihen, miten tiimi voi olla luova, tavoitteellinen ja asiakaslähtöinen samaan aikaan unohtamatta yhteistyöstä syntyvää iloa.

Olen viime vuoden aikana saanut perehtyä vuorovaikutuksen saloihin osana Dare to Lead valmennusohjelmaa, jonne osallistuimme yhdessä kollegani Riikka Seppälän kanssa. Lisäksi olen toiminut lähes kymmenen vuotta erilaisten tiimien valmentajana pyrkien edistämään sellaista tiimityötä, jossa liiketaloudelliset tavoitteet täyttyvät ja ihmiset oppivat, kasvavat ja kehittyvät yhdessä. Tätä ennen toimin keskisuuren yhtiön johtajana edelliset kymmenen vuotta. Koko matkani ajan kiinnostukseni keskiössä on ollut ihminen työyhteisön jäsenenä, sekä hänen mahdollisuutensa onnistua ja menestyä.

Tule mukaan Tampere Business Meetiin. Tutustu: https://tamperebusinessmeet.fi/

Sitomo, Nina Rinne/ nina@sitomo.fi,  puh. 040 5353293 

SITOMO I ”Designing strong & resilient organizations” 

Jaa kirjoitus: