Riko mielen muurejasi

Kirjoittaja: Vieraskynä

Kirjoittaja: Tiina Mehto. Kirjoitus on alunperin julkaistu Rohkeusjohtaa.fi sivustolla.

Oletko ikinä ollut rikkomassa kipsilevyseinää? Suurin osa väliseinistä asunnossa on näitä kipsilevyjä, jotka ovat näyttäviä, jakavat tiloja pienimmiksi ja estävät ääntä. Näillä voi tehdä helposti erilaisia ”lokeroita”, joissa me ihmiset olemme.

2009 osallistuin silloisen yritykseni Ranskan toimipisteen tiimipäivää, jonka teemana oli ”Break the Wall”.  Me kirjaimellisesti rikoimme väliseiniä toimistollamme eri tiimien välillä. Tavoitteena oli tehdä isompia tiloja, joissa tiimit tekivät töitä isommissa huoneissa yhdessä. Tämä oli ilmeisesti sitä kuuluisaa ”tiimien välisten siilojen rikkomista”.

Itseasiassa sen seinän rikkominen oli varsin helppoa. Kun sai rei’än seinään, niin sen jälkeen loppuseinän purkaminen oli paljon helpompaa.

Joskus mielemme muuri on se suurin muuri meillä.

Usein me itse asetamme itsellemme myös erilaisia mielen muureja omilla uskomuksillamme, joita me sitten ruokimme omalla asennoitumisellaan, käyttäytymisellään ja jopa omalla sisäisellä puheellamme. Meillä on paljon erilaisia sanontoja, jotka pyörivät myös mielessä, jotka ohjaavat meidän tunteita, piileviä uskomuksia, asennoitumista, ja sitä kautta tekoja.

Joskus tiedämme ja nauramme itsekin näille omille sanonnoille, jotka pyörivät mielessä kuten ensimerkiksi ”pessimisti ei pety” vaikka tiedämme, että nämä voivat olla haitallista meille ja voivat sabotoida omien tavoitteiden ja unelmien toteutumisen. ”Usko parasta ja pelkää pahinta”. Ehkä nämä sanonnat tulevat jonkun kokemuksesta, mutta mitä enemmän näitä ruokimme, niin sitä enemmän nämä ovat itseään toteuttavia ennusteita.

Mutta mitäs jos kääntäisimme oman mielen puheemme positiiviseksi ja yrittäisimme etsiä meitä itseä palvelevia uusia uskomuksia? Miten saisimme mielemme ohjelmoitua niin, että se luonnollisesti etsii hyviä uusia ”mantroja” päähämme?

Jos itseäni epäilyttää tai mietityttää joku asia, niin mielessäni pyörii ”Kysy, eihän se mitään maksa.” ”Jos joku sanoo ei, niin se on ihan ok. Eipähän harmita, etten kysynyt.” Tämän ajatteluketjun kautta olen saanut monia asioita toteutumaan. Välillä ihan itsekin olen ihmetellyt sitä, ja se on vaatinut vain rohkeaa kysymystä. ”Kysymällä ja tekemällä myös oppii.”

Millaisia positiivisia ja inspiroivia sanontoja sinulle tulee mieleen, jotka ruokkivat unelmiesi toteutumista?

What ever you decide to do, make sure it makes you happy.

Jaa kirjoitus: