Brené Brown, Houstonin yliopiston professori, häpeätutkija & suosittu Tedtalk puhuja on 20 vuoden ajan tutkinut ihmisyyttä ja mitä meitä ihmisiä oikein liikuttaa. Ja nyt Fortune 500 yritykset ja lukuisat muut edelläkävijä organisaatiot maailmalla kehittämät omaa liiketoimintaa & modernia johtajuutta hänen oppiensa avulla. Mistä oikein on kyse?  

Brené on omistanut lähes koko oman elämänsä tieteen tekemiselle ja tutkinut empatiaa, rohkeutta, pelkoja ja havoittuvuutta sekä niiden vaikutuksia yhteyden kokemukselle, sekä luonnollisesti sitä kautta työyhteisön ilmapiirille, innovatiivisuudelle, uusiutumiskyvylle, ja totta kai, myös tuottavuudelle. Hänellä on myös maailman 4 katsotuin TEDTALK teemasta haavoittuvuus sekä keväällä 2019 Netflixin julkaisema puheenvuoro – Call to Courage. Molemmat ovat ehdottomasti tutustumisen arvoisia. 

Brenén Grounded Theory – menetelmään perustuvan akateemisen tutkimuksen yksi avainlöydöksistä on rohkeuden ja haavoittuvuuden kiistätön ja tiivis suhde. Brené on tuhansien ja taas tuhansien arjen tarinoiden kautta todistanut, että rohkeus – jonka tärkeyttä myös muutoshaluiset organisaatiot nyt korostavat, ei ole mahdollista ilman haavoittuvuutta. Tässä piilee kuitenkin ongelma, koska moni meistä ajattelee, että haavoittuvuus on heikkoutta, eikä kuulu bisnekseen.

Rohkeus – jonka tärkeyttä myös muutoshaluiset organisaatiot nyt korostavat, ei ole mahdollista ilman haavoittuvuutta.

Tässä me mennään kuitenkin pahasti metsään.   

Brené on haastatellut yli 30 000 ihmistä & eikä joukossa ole yhtäkään tarinaa, jossa haavoittuvuus olisi näyttäytynyt heikkoutena. Sen sijaan, se on liitetty asioihin, jotka vaativat enemmän rohkeutta kun mikään. Tällaisia ovat mm: 

  • oman yrityksen perustaminen
  • treffeille meno avioeron jälkeen
  • puolison kuolinvuoteella keskustelu lasten tulevaisuudesta
  • epäreiluun kohteluun puuttuminen työpaikalla ym. 
  • tiimiläisen irtisanominen
  • alisuoriutumiseen puuttuminen

Haavoittuvuus on siis itseasiassa suurinta rohkeutta mitä meillä on. Se pitää sisällään epävarmuuden, riskin tulevasta, omille tunteille alistumisen – se on rohkeutta olla oma itsensä no matter what.

Brenéllä onkin mielestäni ehkä maailman hienoin määritelmä rohkeudelle: rohkeus on sitä, että tekee vaikka pelottaa ja vaikka ei voi olla varma lopputuloksesta. Rohkeus on yhteyden avaamista & esimerkillä näyttämistä. Se on sydän auki olemista.  

Rohkean johtajuuden valmennukset starttaavat marraskuussa 2019, lue lisää ja uskalla mukaan.   

Lue myös Brené Brownin neljä määritelmää empatiasta ja miten tätä työelämän tärkeää taitoa voi kehittää? 

Riikka Seppälä, riikka@sitomo.fi, puh. 050 371 2000 

SITOMO I Designing strong & resilient organizations 

Designing strong & resilient organisations

Designing strong & resilient organisations

Rakennetaan yhdessä hyvää johtajuutta! Pysy kuulolla ja tilaa uusimmat muutosvinkit suoraan s-postiisi!

Onnistui!