Sitomon asiakaskohtaamiset toteutuvat seuraavien viikkojen ajan verkkoympäristössä

Kirjoittaja: Riikka Seppälä

Menneen viikon tapahtumat ovat osoitus siitä, miten tilanteet voivat muuttua silmänräpäyksessä.  Eilisen toimintaympäristö muuttui vain yhdessä yössä. Nyt jos koskaan tarvitsemme rohkeutta sietää sietämätöntäkin välitilaa. Meiltä on löydyttävä kykyä mennä päin tuntematonta, siitäkin huolimatta, että emme voi tarkalleen tietää mitä tuleman pitää.

Omalta osaltamme tulemme Sitomossa toteuttamaan kaikki seuraavien viikkojen kohtaamiset digitaalisessa ympäristössä. Sovitut palaverit, tapaamiset, työpajojen fasilitoinnit, johtamisen kehittämisen hankkeet ja valmennukset siirretään verkkoon ja toteutetaan monimuotoisesti eri verkkoalustoja hyödyntäen. Tästä erityisen suuri ja sydämellinen kiitos asiakkaillemme, jotka eivät siirtäneet sovittuja toteutuksia hamaan tulevaisuuteen. Sen sijaan ne päätettiin rohkeasti, yhdessä ja ennakkoluulottomasti muotoilla verkkoon soveltuviksi kokonaisuuksiksi. Apunamme ovat olleet mm. digimyynnin huippuasiantuntijat Dista Oy:ltä ja JULMA Consultingilta. Heidän tuellamme olemme jo vuosia toteuttaneet asiakkaiden kanssa verkkokokouksia. Lisäksi tukenamme ovat Suomen parhaat verkkopedagogiikan ammattilaiset.  

On upeaa, että asiakkailtamme ja yhteistyökumppaneiltamme löytyy jaettua rohkeutta kohdata uusi tuntematon ajanjakso avoimin mielen, siitäkin huolimatta että se pelottaa ja huolestuttaa monia meistä. Digitaalinen, kaikille vielä vieraampi toimintaympäristö tarjoaa uusia mahdollisuuksia työyhteisöjen osallistamiseksi ja toiminnan tehostamiseksi. Siedetään yhdessä se pieni epävarmuus, joka uusien järjestelmien hyödyntämiseen liittyy ja opetellaan yhdessä parhaat käytännöt. Nyt ei saa jäädä tuleen makaamaan. Ensisijaisen tärkeää on pitää liike käynnissä ja rattaat pyörimässä. Näin varmistamme, että suomalaisten organisaatioiden toimintakyky säilyy vahvana tulevaisuuteen ja pandemian jälkeiseen aikaan.

Nyt ei saa jäädä tuleen makaamaan. Ensisijaisen tärkeää on pitää liike käynnissä ja rattaat pyörimässä.

Me teemme parhaamme, että työvälineet ja teknologia toimivat. Pyrimme myös varmistamaan, että digitoteutuksissa vuorovaikutteisuus ja oppiminen tapahtuvat mahdollisimman turvallisessa ympäristössä. Sen lisäksi, että siirrämme olemassa olevat asiakastyöt digikanaviin, tuomme ensi viikolla markkinoille myös täysin uuden, yksilökohtaisen ja ajasta ja paikasta riippumatta kulutettavan rohkean johtajuuden valmennuksen. Se on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat ymmärtää paremmin miten oma toiminta vaikuttaa toisiin ja sitä, miten jokainen voi johtaa itseään siten, että on osaltaan luomassa psykologista turvallisuutta omassa yhteisössä, kanavasta riippumatta.

Tiedämme, että verkossa tapahtuva yhteistyö on parhaimmillaan tehokasta, väkevää ja vaikuttavaa, jos tahtotila turvallisen tilan luomiseksi vain on yhteinen ja jokaisen epätäydellisyys sallitaan.

”Kiitos rohkeasta, inhimillisestä kohtaamisesta. Harvinaisen väkevä videopuhelu, jossa molemmat antoivat paljon ja jäivät saamapuolelle. Kun uskaltaa avautua, saattaa saada jotakin arvaamatonta.”

– Sitomon etävalmennuksesta sanottua.

Nyt jos koskaan tarvitsemme rohkeutta ajatella asioista uudella tavalla. Se onnistuu psykologisesta turvallisesti ilmapiirissä, johon jokainen meistä voi vaikuttaa omalla toiminnallaan.

”Love is what we were born with. Fear is what we learned here.”

Nina Rinne ja Riikka Seppälä 

Sitomo I Designing strong and resilient organizations 

Jaa kirjoitus: