Uutta katsottavaa Sitomosta: ”Kenen vastuulla?”-videosarja

Kirjoittaja: Erika Kahilainen

Tervetuloa katsomaan Sitomon uutta videosarjaa, jossa Sitouttajat uppoutuvat eri näkökulmista kysymykseen ”Kenen vastuulla?”.

Ensimmäisessä jaksossa Maikku Siren pohtii, kenen vastuulla on nostaa työpaikalla kissa pöydälle eli tuoda esiin niitä asioita, joista työpaikalla vaietaan, mutta jotka hankaloittavat tai vaikeuttavat työyhteisön toimintaa ja sit löytää keinoja näiden vaiettujen asioiden läpikäymiseen. 

 

Videosarjan toisessa jaksossa Outi Stüber pohtii, kenen vastuulla on linjata asioista. Yksinkertaisesti vastaus on ”sen, jolla on valta tehdä niin ja jonka työnkuvaan se kuuluu”. Kuitenkin toisinaan työpaikalla ollaan tilanteessa, jossa ihmiset esittävät toiveen, ”voisiko joku linjata asiasta”, eli tehdä päätöksen, sanoa, miten toimitaan ja silloin usein kaivataan, että se kuuluisa joku hoitaisi tilanteen. Kuka on tämä kuuluisa joku?

Kolmannessa jaksossa Maikku Siren pohtii, kenen vastuulla on laittaa työssä rajat sekä pitää sovituista rajoista kiinni. Tämä tietysti riippuu siitä, mistä rajoista on kyse. Johdon ja esihenkilöiden tehtävänä on huolehtia organisaation toimintaan liittyvistä rajoista. Heidän tehtävänä on varmistaa se, että kaikki tietävät työtehtävänsä ja että, työpaikalla voidaan olla turvallisesti niin fyysisesti kuin psyykkisesti. Työntekijän tehtävänä on huolehtia siitä, että hän keskittyy pääsääntöisesti omaan perustehtävään ja viestii rajoihin liittyvistä epäselvyyksistä johdon suuntaan. Kaikkien tehtävänä on yhteisesti huolehtia siitä, että sovituista pelisäännöistä ja sopimuksista pidetään kiinni. Ja jokaisen yksilön tehtävänä on pitää kiinni henkilökohtaisista rajoista. 

 

Seuraava jakso julkaistaan torstaina 18.5. – pysy kuulolla! 

Jaa kirjoitus: