17.11.2023 klo 9-10: Konflikteista kohti psykologista turvallisuutta

Kirjoittaja: Erika Kahilainen

Sitomon webinaarissa perjantaina 17.11.2023 aiheenamme oli Konflikteista kohti psykologista turvallisuutta. Tämä webinaari pureutui organisaatioiden ja tiimien haastaviin tai jopa konfliktoituneisiin tilanteisiin sekä niihin tyypillisesti johtaviin tekijöihin. Webinaarissa kuultiin myös, miten näistä tilanteista päästään eteenpäin sekä missä vaiheessa on aika hakea ulkopuolista apua.

Webinaarissa sukelsimme vuorovaikutuksen merkitykseen organisaatiossa. Kun vuorovaikutus sakkaa, se vaikuttaa tiimien ja organisaation kaikkeen tekemiseen sekä on esteenä tavoitteissa onnistumiselle. Vuorovaikutus ei kuitenkaan ole vain yhden ihmisen vastuulla, vaikkakin se voi näyttäytyä yhden ihmisen haasteena.

Webinaarissa perehdyimme myös psykologisen turvallisuuden rakentamisen tärkeyteen, joka on keskeisessä roolissa konfliktien ratkaisussa. On tärkeää ymmärtää, että psykologista turvallisuutta ei luoda tyhjiössä, vaan siihen tarvitaan jokaisen panosta. Vaikka tiimin tai organisaation konflikteissa ei suoranaisesti osallisina olisikaan kaikki, vaikuttavat ne välillisesti kaikkiin tiimin osapuoliin.

Lisäksi webinaari tarjosi näkökulmia ja vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin:

  • Onko haastavat tilanteet tiimeissä tai organisaatioissa on mahdollista ratkaista? Miten?
  • Miten ahdistus muutetaan voimaksi, joka kannattelee organisaatioita kohti parempaa yhteistyötä ja psykologista turvallisuutta?
  • Millaisia työkaluja tarvitaan haastavien tilanteiden ratkomiseen?

Webinaaritallenne nähtävissä alla.

 

Jaa kirjoitus: