Teknologiat muuttavat ja tehostavat coachingia

Kirjoittaja: Riikka Seppälä

Vielä reilu vuosikymmen sitten saattoi valmentajan pakeille päätyä alisuoriutunut päällikkö, johon coachingin ajateltiin olevan sitten ”se viimeinen keino”. Nykypäivänä onneksi henkilökohtaisista valmennusohjelmista on tullut arkea, eikä se ole vain alisuoriutuneen viimeinen toivo tai ylimmän johdon huippu etu. Upeaa miten joissakin organisaatioissa coaching on tilattavana palveluna tai saatavilla aina. Nykypäivänä ymmärretään, että valmentaminen auttaa jokaista henkilökohtaisessa kehittymisessä, tavoitteiden saavuttamisessa ja nopeuttaa itsetuntemuksen kehittymistä.

Teknologia tulee avuksi

Teknologia muuttaa coachingin maailmaa. Etäyhteydet ovat tehneet valmennuksen saatavuudesta helpompaa. Enää ei tarvitse olla kasvokkain; joten koutsin voi valita mistä päin maailmaa tahansa.

Erilaiset keinot tehdä analyysejä coachingin tueksi ovat olleet jo pitkään markkinoilla. Me teemme Sitomossa mm. Master Suomen EASI toimintatyylianalyysiä coachingin tueksi. Urheilussa erilaiset teknologiat ovat jo pitkään lisänneet urheilijoiden turvallisuutta ja ymmärrystä itsestä ja kehon toiminnoista sekä auttaneet näin voittavien strategioiden luomisessa sekä harjoittelussa, että kilpailemisessa.

Voittavat tavoitteet ja tavat

Nähtävillä on, miten tekoäly tulee avuksi jokaiselle myös henkilökohtaiseen valmentamiseen, maailmalla on appja kuten https://pocketconfidant.com/about/ ja http://playboostnow.com/ , jotka tukevat henkilökohtaisen valmennuksen toteutumista tai voivat olla koutseja jopa ilman ihmiskontaktia. Suomalaisen Kaswu yrityksen AI Linda tukee oppimista vielä henkilökohtaisen valmennustapahtuman jälkeenkin lähettämällä sovittuja kysymyksiä valmennettavalle, jotta hän saa tukea uusien tapojen kehittymiselle. Kohta ehkä voimme keskustella aidon oloisen botin kanssa, joka auttaa meitä pallottelemaan erilaisia näkökulmia.

Teknologia tarjoaa tukea onnistumisille

Olemassa olevilla teknologioilla voidaan jo kerätä erilaista dataa, analysoida arkea ja toteuttaa muutostavoitteita tukevia toimintoja. Teknologia tulee siis avuksi tilanteesta riippuen esimerkiksi joko coacingin toteuttamisen tavassa, coachingin aloitusvaiheessa analyysimielessä tai uusien löydettyjen tavoitteiden tavoittelussa. Ihmiskontaktia, taitavaa coacingin prosessia ja herkkyyttä tukea toista teknologia ei vielä korvaa.

Pari sanaa loppuun koutsilta

Kiinnostuin coahingista 2000 luvun alussa ja osallistuin silloin ensimmäisille kursseille. Halusin ymmärtää miten valmentaja voi tukea toisen henkilökohtaista kasvua. Sen jälkeen on tullut koutsin työtä tehdessä kahlattua monialaisesti erilaisia sertifikaatteja ja koulutuksia aiheesta aivotieteiden piiristä lyhytterapiaan. Olen tehnyt valmentamista toistakymmentä vuotta. Asiakkaat tulevat useimmiten valmennukseen ottaessaan vastaan uuden tehtävän, pohtiessaan muita isoja työelämän muutoksia tai halutessaan laajentaa ja vahvistaa omaa potentiaalia. 

Jos pohdit, voisiko henkilökohtainen valmennus auttaa myös sinua kehittymään, suosittelen tutustumaan Sitomon Brave New Leader™-valmennukseen. Kysy rohkeasti lisää! 

Nina Rinne

nina@sitomo.fi. puh. + 358 40 078 4227

SITOMO I Designing strong & resilient organizations 

 

Jaa kirjoitus:

Designing strong & resilient organisations

Rakennetaan yhdessä hyvää johtajuutta! Pysy kuulolla ja tilaa uusimmat muutosvinkit suoraan s-postiisi!

Onnistui!