Miten voit perustella Brave New Leader™ valmennukseen osallistumisen arvon omalle esihenkilölle?

Kirjoittaja: Nina Rinne

Halua kehittää itseään ei tarvitse hävetä tai sitä ei tarvitse piilotella. Minulla on tästä omakohtaisia kokemuksia. Nuorena esihenkilönä janosin uuden oppimista. Koin, että maailmassa oli niin paljon opittavaa ja tunsin oloni kaikkea muuta kuin valmiiksi työrooliini. Epäilin taitojani, imin tietoa ja pyysin palautetta. Uuden tiedon etsintä myös motivoi minua kokeilemaan rohkeasti uutta ja huomasinkin, että jatkuva oppiminen oli iso arjen kiinnostuksen kohde ja motivaation lähde. Niinpä eräänä päivänä kirjoitin omalle esihenkilölleni paperilapun, johon kirjoitin asioita, jotka motivoivat minua ja niistä ensimmäisenä oli jatkuva oppiminen. Menin oman esihenkilöni huoneeseen ja näytin lappua hänelle. Muistan hänen suhtautuneen minuun ihanasti ja pyysi laittamaan lapun oven vieressä olevalle ilmoitustaululle nastalla kiinni. Vuosia myöhemmin nolostuin, kun mietin naivia ja avointa käytöstäni, mutta sitten eräs henkilö sanoi minun itseasiassa tehneen palveluksen, kun kerron omalle esihenkilölle oma-aloitteisesti tarpeistani, ”sinähän annoit ikään kuin käyttöohjeen itseesi.”

Jos sinä haluat kehittää itseäsi, se on arvokasta koko työyhteisölle. Esimerkiksi opetusalalla 60 katsoo, että esimiesasemaan päätymisessä on ollut mukana sattumaa (lähde: https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006983839.html ) Se, että on päätynyt sattuman kautta tehtäviin ei tietenkään kerro vielä, onko ihminen motivoitunut kehittämään itseään esihenkilönä. Mutta me tarvitsemme tulevaisuudessa hyvään johtajuuteen sitoutuneita esihenkilöitä, jotka ovat valmiita laittamaan itsensä likoon ja se edellyttää itsensä kehittämistä. Eli ole ylpeä kehittymishalustasi!

Me tarvitsemme tulevaisuudessa tunneälykkäitä, sitoutuneita johtajia, jotka ovat valmiita laittamaan itsensä likoon ihmistensä edessä. Se edellyttää itsensä kehittämistä ja vahvaa itsetuntemusta. 

Huono johtaminen voi maksaa yritykselle miljoonia. Ilmarisen teettämässä tutkimuksessa kävi ilmi, miten johtamisen laatu vaikuttaa yrityksen kannattavuuteen. Entistäkin nopeammin muuttuva toimintaympäristö edellyttää hyvää johtajuutta ja johtajilta rohkeutta. Ja rohkeus ei ole vain hieno sana tai sisäsyntyinen ominaisuus; vaan se on opittavissa, mallitettavissa ja mitattavissa oleva taito, jota voi kehittää. 

Miten sitten myydä ajatus Brave New Leader™ valmennukseen osallistumisesta omalle esihenkilölle? 

Tässä 3 asiaa miten valmennukseen sijoitettu raha tuottaa arvoa organisaatiolle:

  • Uuden tiedon ja osaamisen tuominen organisaatioon. Koska tälle on aika, jos ei nyt. Eilen oli paras päivä ryhtyä tekemään asioita helpommin ja paremmin, tänään on toiseksi paras päivä. On fiksua myöntää, että ehkä toiset ovat perehtyneet johonkin asiaan syvemmin, kuin mitä omassa organisaatiossa on aikaa ja sitten se toisten tekemä työ haetaan omaan organisaatioon ketterästi.
  • Tuottavuuden kasvu omassa työssä. Kun on oppinut uutta, se tuppaa näkymään jollain aikajänteellä myös oman työn tehostumisena.
  • Henkilöstö, johon panostetaan, sitoutuu paremmin ja innostunee työstään enemmän. Tämä tietenkin kannattaa esittää muuten, kuin uhkauksen sävyisenä. Tämä tulee rivien välistä jo, kun itseään ryhtyy kehittämään. 

Nähdään valmennuksessa! 

Nina Rinne, Sitomo 

nina@sitomo.fi I puh. 040 0784227

Sitomo I Designing strong and resilient organizations 

 

 

Jaa kirjoitus:

Designing strong & resilient organisations

Rakennetaan yhdessä hyvää johtajuutta! Pysy kuulolla ja tilaa uusimmat muutosvinkit suoraan s-postiisi!

Onnistui!