Etusivu
Sitouttaja on Valmennustoimisto Sitomo Oy:n ulkoiseen viestintään tarkoitettu yritysportaali. Portaali on luotu asiakkaidemme, yhteistyökumppaneidemme, työntekijöidemme sekä suuren yleisön iloksi, tietolähteeksi ja keskustelupaikaksi.

Keskustelua tuntemattomien kanssa, mitä ihmettä?

”Täällä on tapana, että aina ennen kulausta kuohuvaa tervehditään uutta tuttavuutta ja sitten vasta kilistetään”, julistaa Pecha Kucha illan juontaja Hans-Peter Siefen täydelle salille Helsingin Telakalla.

Helsinki, 24.5.2012

Muutama epävarma liike kuulijoiden kehossa kuvaa jännityksen ja epävarmuuden tunteita, konkareille taas asian lausuminen ai aiheuta kummempia reaktiota.

Itse istun takapuoli tiiviisti penkissä havainnoiden muiden ihmisten käyttäytymistä voidakseni sopeuttaa omaa toimintatyyliäni juuri tähän tilanteeseen sopivaksi.

Päällimmäinen ajatukseni tulevasta verkottumisesta on teennäinen ja päälle liimattu tervehtimistapa, jossa kätellään rintaan aseteltua nimikylttiä kurkkien ja katseen siirtymistä jo seuraaviin, mielenkiintoisempiin (lue: ennalta tuttuihin) ”tuttavuuksiin”.

Suomalainen käyttäytyy annettujen ohjeiden ja normien mukaan itselleen uusissa tai epävarmoissa tilanteissa. Siksi tämänlainen ohjeistus on tarpeen, muuten yleisö kerääntyisi pienenpieniin ryhmiin seurustelutilan laitamille joko tuttujen pariin tai niiden puuttuessa kännykkään tai muihin digitaalisiin vehkeisiin keskittyen.

Ja huolimatta kaikista omista virheellisistä uskomuksistani, tämä ihme tapahtuu kuin ennalta harjoiteltuna. IHMISET KESKUSTELEVAT TUNTEMATTOMIEN KANSSA!

Pecha Kucha tulee kuulemma japanin kielestä ja tarkoittaa puheen sorinaa. Ja nyt sitä on siis saatavilla ihan täällä koti-Suomessa.

Ja juu, erilaisia tapoja verkottua on tarjolla monenmoista, mutta kyllä tämän tapahtuman suunnittelussa ja toteuttamisessa on tehty jotain eri tavalla. Ei nämä jörrikät muutoin lähestyisi toisiaan avoimesti ja aidon kiinnostuneena siitä, ketä mahtavat tavata tämän illan aikana. Siinä uskaltaa kuulkaa ujoimmatkin aloittaa keskustelun, kun ympärillä näkee esimerkkejä siitä, ettei se vieraisiin tutustuminen nyt niin vaikeaa ole. Ja ei, alkoholilla ei ollut osuutta allekirjoittaneen kokemuksen kirvoittajana.

Kuva on vuodelta -02, Pecha Kucha, Houston

Tietoja admin

Speak Your Mind