Etusivu
Sitouttaja on Valmennustoimisto Sitomo Oy:n ulkoiseen viestintään tarkoitettu yritysportaali. Portaali on luotu asiakkaidemme, yhteistyökumppaneidemme, työntekijöidemme sekä suuren yleisön iloksi, tietolähteeksi ja keskustelupaikaksi.

“Samat ihmiset ne aina työyhteisössä harmia aiheuttaa”

Joustavamielinen ihminen on hyvä työkaveri. Hän antautuu kollegoiden kanssa aitoon dialogiin. Harmitustakin syntyy hyvässä vuorovaikutuksessa vähemmän.

Joustavamielisellä tarkoitan sellaista, joka suhtautuu asioihin ja ihmisiin avoimesti. Hän antaa mahdollisuuden dialogiin, eikä debatoi tai neuvottele kaikesta toisten kanssa. Aidossa dialogissa syntyy jotain uutta kaikille osapuolille ja se voi tuntua siksi vaaralliselta ja siksi se on usein hankalaa. PYSÄHDY.  Dialogissa omia näkemyksiään joutuu punnitsemaan, kuuntelemaan herkällä mielellä ja asettumaan välillä toisten housuihin.

Kuulin tänään lauseen, että: “samat ihmiset ne aina työyhteisössä harmia aiheuttaa.”

Oletko sinä ollut joskus harmituksen toinen osapuoli ja aiheuttaja? Oletko sitten sinä se “sama” ihminen?

Määrittelen työyhteisön harmituksen tilanteeksi, johon ei tarvitse liittyä suurta draamaa.

Harmitus voi olla seuraus huonosta viestinnästä, olettamisesta ja sen seurauksista tai arvoristiriidoista. Ja nämä kaikki ovat inhimillisiä asioita – jolloin meistä kuka tahansa voi olla se “sama” ihminen ja harmituksen aiheuttaja.

Lääke “meille samoille” ihmisille voi olla ajattelun kehittäminen.

  • Rohkaistutaan katsomaan asioita uusista näkökulmista: pilkotaan kokonaisuus osiin niin saamme siitä otteen
  • Rohkaistutaan menemään rohkeasti kohti vaikeitakin tilanteita, sellaisia, joita haluaisimme välttää. Ne usein oivalluttavat ja vievät meitä eteenpäin
  • Rohkaistutaan kohtaamaan toisemme ihminen ihmisinä

Joustavamielinen ihminen on hyvä työkaveri, koska:

  • Hänen kanssaan saa epäonnistua ja onnistua
  • Hänen kanssaan olemme yhteydessä ja tunnemme luottamusta
  • Hänen kanssaan harmituksen voi käsitellä

Joustavamielinen ihminen aiheuttaa harmitusta varmasti siinä missä kukatahansa muukin, koska se on inhimillistä, emmekä voi ottaa vastuuta siitä mitä toinen lopulta meistä ajattelee. Mutta me voimme olla osapuolena ja yrittää olla joustavamielinen ja hyvä työkaveri. Ja suostua aitoon dialogiin.

Unelmoi. Määrittele. Toteuta.

Myyntivuosi 2013 on alkamassa. Tavoitteena meillä kaikilla on varmasti säilyttää nykyinen tasomme ja mahdollisesti toiset meistä hakevat kasvua. Olemme monet jo päättäneet mitä, miten ja miksi.  Mahdollisesti olemme myös määritelleet kuka ja ketkä sen myyjistä tulevat tekemään. Tulevaisuutta ei kuitenkaan voi päättää täysin etukäteen vaan ainoastaan antaa tässä hetkessä paras arvaus siitä, mitä tulee tapahtumaan. Tässä vaiheessa siis  on vielä hyvä hetki pommitestata ajatuksensa. Missä olemme nyt? Mitä voimme odottaa, että tästä seuraa? PYSÄHDY!

Tule hetkeksi pois arjen tärkeästä pyörityksestä, avaa mielesi, nouse helikopteriin ja lähde rohkeasti unelmoimaan.

Siirrä ajatuksia pidemmälle. UNELMOI. Rohkaisen sinua miettimään millainen maailma on kolmen vuoden päästä. Kirjaa ajatuksiasi ylös. Tässä vaiheessa ei ole oikeaa eikä väärää, anna siis mennä. Millainen ihminen on kolmen vuoden päästä? Mitä hänen arkeensa kuuluu? Mitä mahdollisia pelkoja meillä on? Tämän jälkeen paperille on syntynyt varmasti paljon tekstiä, joten mieti, miten nämä asiat vaikuttavat yritykseenne, mitä te voisitte tarjota tähän.

Tämän jälkeen palaa uudestaan tähän hetkeen MÄÄRITTELEmään, mihin asioihin panostamalla ja mitä kehittämällä tulette tekemään halutun tavoitteenne toteen. Päätä, mitä tavoitteita on hyvä pohtia yhdessä myyjien kanssa, ja mitä taas on hyvä itse antaa.

Ja päätösten synnyttyä TOTEUTA ne.  Helposti sanottu, vaikeammin toteutettu. Siksi haluan antaa sinulle vielä yhden muistilistan työvälineeksi, jota voi käyttää missä tahansa vaiheessa vuotta:

V6 + voimansiirto

Visioi – iso kuva ja suunta
Viesti – valitse kanavat ja asiat
Vaadi – sovitut asiat
Valvo – kiitä, kannusta, rohkaise, seuraa
Valmenna – esitä kysymyksiä enemmän kuin annat suoria vastauksia
Vaihda – jos jokin ei toimi, uskalla myös päästää siitä irti

Tämä työkalu on testattu ja se toimi kun lisäät siihen vielä mausteeksi oman läsnäolosi ja toisten ihmisten kuuntelun. Ja tärkeimmän: VÄLITÄ.