Etusivu
Sitouttaja on Valmennustoimisto Sitomo Oy:n ulkoiseen viestintään tarkoitettu yritysportaali. Portaali on luotu asiakkaidemme, yhteistyökumppaneidemme, työntekijöidemme sekä suuren yleisön iloksi, tietolähteeksi ja keskustelupaikaksi.

Yrittäjyyteen liittyvistä tunteista ja motiiveista

Minua yrittämisessä on aina ajanut eteenpäin kasvun ja kehittymisen halu. Koen, että yrittäminen antaa mahdollisuudet haastaa itseään monella rintamalla. Taitoja täytyy kehittää ja mikään kehittyminen ei mene hukkaan, kaiken ja koko eletyn elämän voi kääntää yrittämisen hyödyiksi. Toinen tekemiseen liittyvä nautinto on mahdollisuus jakaa into samanmielisten ihmisten kanssa. Yhdessä tekeminen ja innostuminen tuottaa minulle syvää tyydytystä.

Olen viime päivinä saanut jakaa usean ihmisen kanssa ajatuksia yrittäjyydestä ja tässä siitä pohdintaa. Erityisesti kiinnostavaa on keskustelu kasvuyrittäjyyteen tarvittavista ominaisuuksista ja siitä nousi mieleeni eräs aika kapea-alainen ristiriita.

Useat yrittäjäksi ryhtyvät mainitsevat motivaatiotekijöikseen riippumattomuuden kaipuun ja vapauden halun, osalla tässä sivuominaisuutena on vielä auktoriteettien välttämisen tarve.

Jos kuitenkin tällainen henkilö halajaa kasvuyrittäjäksi, syntyy tässä ristiriita. Useimmiten kasvuun liittyy kuitenkin orgaanisen kasvun jälkeen yrityskaupat ja tähän myös sijoittajien mukaantulo. Tällöinhän autonomia kapenee rajusti ja alkuperäiset motivaatiotekijät eivät voi enää toteutua. Voiko yrittäjä tässä vaiheessa muuntaa sisältä tulevia motivaatiotekijöitään, vai onko ne muuttuneet jo matkalla tähän? Toivottavasti, koska muutoin hän ei kykene lunastamaan tehtyjä lupauksia täysimääräisesti kumppaneilleen.

Itse uskon kasvun ja kehittymisen tavoittelun olevan yksi onnistuneen liiketoiminnan ja yrittäjyyden edellytys. Toki sen voi tehdä muutoinkin ja eri suuntaan kuin äsken mainitsemallani tavalla. Haluan vain tuoda tämän havainnon esiin auttaakseni vastaavilla motiiveilla kulkevaa ajattelemaan asioita etukäteen.

Omasta kokemuksestani ja tämänhetkisestä maailmankuvastani käsin uskon seuraavien tunteiden ja toimintatapojen auttavan menestymään kasvuyrittäjänä:

1)   Tunne itsesi, tiedä mitä haluat ja millä arvoilla haluat työskennellä

2)   Palauta mieleesi jatkuvasti tunne, miltä tuntui kun aloitit

3)   Luota itseesi ja heikkoihinkin signaaleihin mitä saat itsestäsi, ihmisistä ja ympäristöstäsi

4)   Päätä mieluummin nopeasti, kuin hitaasti

5)   Jaa unelmasi, saat houkuteltua ihmiset mukaasi

6)   Usko tekemiseesi ja rakasta sitä mitä teet

7)   Ole joustava ja samalla päättäväinen

8)   Sitoudu menestymiseen

9)   Älä anna periksi, jos sydämessäsi tiedät olevasi oikealla tiellä

10) Ja lopulta, ole valmis luopumaan

“I´m convinced that about half of what separates the successful enrepreneurs from non-successful ones is pure perseverance.”

- Steve Jobs

Suostumisen psykologia

Usein yrityksissä valmennetaan myyntiä ja esimiestaitoja sekä niihin liittyviä vaikuttamisen taitoja. Ja nimenomaan niin, että asiaa katsotaan koko ajan ja vain myyjän tai esimiehen silmin.

Tähän rinnalle on hyvä tuoda myös kanssaihmisen eli sen toisen osapuolen näkökulma. Tämä katsontakanta saattaisi olla monelle jopa hyödyllisempää ja tärkeämpää opeteltavaa myyntiprosessien yms. rinnalle. Toiset ihmiset ovat harjaantuneempia luonnostaan empatiakykynsä tai kokemuksensa myötä samaistumaan toisen ajatteluun, toiset tarvitsevat siihen enemmän opettelua. Kannusteena tämän oppimiseen sanon usein, että kyllä ihminen oppii lähes mitä vain, kun hän ymmärtää mistä asiassa on kyse. Ratkaisut ihminen kyllä keksii itse, kunhan motivaatio asian suhteen on kunnossa.

Me vaikutamme (myymme ajatuksia ja ideoita) kaikissa ihmissuhteissamme  suurimmaksi osaksi tiedostamattamme. Moni kuitenkin valmentautuu työssään tästä tietoiseksi. Vielä useampi hyötyisi, jos saisi mukaan vielä suostumisen psykologian näkökulman. Tämä voi uutuuttaan olla hankalaa, mutta harjaantumisen ja tiedostamisen myötä yksinkertaista ja ajan kanssa helpompaa. Kyky on mahdollinen, kun osaat asettua toisen ihmisen kanssa samalle puolelle ja opettelet katsomaan mahdollisimman hyvin asioita toisen silmin.

Suostumisen saavuttaminen toisessa on myös hyvää ja toisen huomioon ottavaa kommunikointia. Tarina arjestani kuvaa tätä hyvin:

Meillä oli viime viikolla vieraita ja huomasin kesken ruuanlaiton, että tarvitsemani alkupaloihin tuleva patonki oli unohtunut kaupan hyllylle. Pyysinkin puolisoani hakemaan sitä kesken seurustelun lähikaupasta. Lähtiessään hän huikkasi ovelta; ”Niin mitä sieltä kaupasta haluat?” Vastasin, että ”patonkia, yksi kappale. Aion paistaa sitä.” Palatessaan kaupasta puolisoni lykkäsi käteeni vakuumipakatun esipaistetun patongin. Ihmettelin asiaa, kerroin halunneeni tuoreen patongin, jota voi paistaa nopeasti pannulla öljyssä ja laittaa valkosipulia päälle. Puolisoni totesi minun maininneen ainoastaan paistettavan patongin ja minä olin varma, että viestini olisi pitänyt mennä perille. Onneksi vierasporukassamme oli viisaita ihmisiä, jotka sitten kertoivat ymmärtäneensä kuulemansa samoin kuin puolisoni, jolloin peiliin katsominen todella mahdollistui suuremman sananvaihdon sijasta.

Miten sinä sitten saat toisen puolellesi ns. suostuvaiseksi eli haluamaan omasta tahdosta samaa kuin sinäkin?

1. Kommunikoi aidosti ja nöyrästi. Ole yhteydessä ihmisiin ja kommunikoi nöyryydellä. (Haluan korostaa että nöyryys ja nöyristely on eri asia). Ole avoin toiselle, toisen ideoille ja ajatuksille. Jos toinen ihminen vaistoaa, ettet ole avoin hänen ajatuksilleen, ei hänkään osta sinun ajatuksiasi.

2. Kuuntele ymmärtääksesi. Näe sanojen taakse ihmisten tarpeisiin, unelmiin ja huoliin. Jos pystyt tarjoamaan ajatuksiasi nämä huomioon ottaen, pääsette nopeasti yhteiseen maailmaan.

3. Ole joustava. Vastaamalla voimaan voimalla vaikeutat luottamuksen syntyä. Etsi toisen viestistä mahdollisuuksia olla samaa mieltä. Kaikesta mitä toinen sanoo, ei tarvitse olla samaa mieltä, kunhan etsit yhtäläisyyksiäkin, joilla rakentaa yhteyttä.

4. Pidä ihmisistä. Kun ajattelet pitäväsi keskustelukumppanistasi, hänkin todennäköisemmin pitää sinusta ja ihmiset ostavat ajatuksia helpommin ihmisiltä, joista pitävät kuin heiltä, joista eivät pidä.

5. Etsi muita puolellesi. Ihmiset olettavat muiden käyttäytymisen heijastavan oikeaa käyttäytymismallia erityisesti epävarmassa tilanteessa. Kun emme ole varmoja miten toimia, menemme sinne, minne muutkin. Mitä enemmän myötämielisiä ihmisiä saat ympärillesi, sitä varmemmin ihmismassa kasvaa. Asiat ovat suosittuja yksinkertaisesti siksi, koska ne ovat suosittuja.

Ja muista, että “voidaksesi vaikuttaa, sinun on oltava vaikuttunut.”

Apinatkin osaavat yhteistyötä ja haluavat oikeudenmukaisuutta

Havahduttava ja hauska video eläinmaailmasta. Ensimmäisessä osassa osoitetaan miten apinat osaavat tehdä yhteistyötä ja jakaa palkkioita. Toisessa osassa herätellään siihen miten voimakas oikeudenmukaisuuden tunto apinoiden(kin) maailmassa vallitsee.

Havahtuminen

Totesin eilen Aamulatauksessa, että mikään ei ole mahtavampaa kuin pysähtyä oman itsensä äärelle. Tiedättekö sen tunteen kun jokin herättää sinut niin, että pysähdyt? Herättäjänä voi toimia valmennuksen ohella esimerkiksi vaikuttava kirja tai biisi, puolisosi, työkaverisi tai ystäväsi käytös tai sinulle annettu ajatus. Jokin, joka liikauttaa sinussa jotain niin, että pysähdyt; näet kaikki ne mukavat tapahtumat ja haastavat tilanteet, kokemukset, jotka ovat tehneet sinusta Sinun. Näet ehkä asioita, joissa haluaisit kehittyä. Näet tavoitteita, jotka haluaisit saavuttaa. Näet, mitä olet tehnyt tärkeinä pitämiesi asioiden eteen.

Pysähtymisestä seuraa usein havahtuminen. Havahtuminen johonkin mitä on, mitä ei ole, mitä haluaisi olla, mitä ei uskalla, mitä pelkää, mitä rakastaa, minkä puolesta on valmis taistelemaan. Havahtuminen johtaa oppimiseen. Uskon, että tapahtuakseen aitoa oppimista, tarvitsemme pohjalle kokemuksen, joka on meille niin merkityksellinen, että se jättää jälkeensä jäljen, joka puolestaan on niin voimakas, että se synnyttää havahtumisen. Tämä prosessi johtaa liikkeeseen ja kasvuun.

Itsessäni liikahti Aamulatauksessa se, että osa asioista, jotka olin nimennyt tavoitteikseni jo jokin aikaa sitten, eivät olleetkaan menneet käytäntöön. Ai että sitä pientä kuristavaa tunnetta kurkussa, joka tästä havahtumisesta seurasi. Olin kirjannut kyllä tavoitteeni paperille, mutta ne olivat jääneet sinne. Ja näinhän siinä helposti käy. Unohdamme mitä haluamme ja mitä tavoittelemme, ellemme tee niistä päätöksiä. Päätöksiä, jotka ovat konkreettisia, yksityiskohtaisia ja jotka sisältävät päivämäärän milloin päätöksen vie käytäntöön. Opin jälleen, että ylös kirjatut tavoitteetkaan eivät muutu itsestään konkreettisiksi, ellei niiden eteen todella tee jotain.

Mitä tavoitteita sinulla on juuri nyt? Mitä konkreettisia päätöksiä olet tehnyt tavoitteidesi eteen? Oletko vienyt päätöksesi käytäntöön?

Näitä kysymyksiä voi lähestyä katsomalla Randy Pauschin tarinan. Hän herätti minut pohtimaan arvojani ja tavoitteitani kysymällä, mitä tekisit jos tietäisit elämäsi päättyvän 6 kuukauden päästä.

…Toimisitko Sinä samalla tavalla kuin nyt vai muuttaisitko elämässäsi jotain?

”Ei ole tärkeää elää pitkää elämää, vaan on tärkeää elää täyttä elämää” – Randy Pausch -

- Tarja Kivistö