Palvelut

MATKA MENESTYKSEKKÄÄSEEN YRITYSKULTTUURIIN


1. Ensiaskelma. Kuten mikä tahansa onnistunut ja antoisa matka, myös tämä tulee suunnitella hyvin. Ensiaskelmassa kartoitamme yrityskulttuurinne nykytilanteen ja tarpeet. Määritämme houkuttelevat tavoitteet ja oivallamme ongelmien alkuperän.

2. Matkan määrittäminen. Nyt kääräistään hihat ylös ja pilkotaan ongelma paloihin. Järjestetään työpajat, pureudutaan armotta kipukohtiin ja päätetään yhdessä polun seuraavat stepit.

3. Aika tarttua työkaluihin. Mikään remontti ei etene mallikkaasti ilman asiaan kuuluvia välineitä. Saatte avuksenne kulttuurikehittämisen ketterimmät huippumenetelmät ja toimivimmat työkalut. Muun muassa arvokuiluanalyysit, toimintamallianalyysit ja asiakaslähtöinen arvonluonti tulevat tässä vaiheessa matkaa tutuiksi.

4. Supertehoa sparrauksella. Neljännellä askelmalla olette jo valmiita tarkastelemaan ongelmia kriittisesti eri näkökulmista. Kestätte myös sen, että haastamme hiukan. Kehitämme yrityksenne osaamista ja kirkastamme kilpailuetujanne. Lisäksi tarjoamme business coaching -palveluita sekä yksilö- että ryhmäprosesseihin.

5. Valmennuksella voimaa. Vihdoin saa työntää kädet saveen! Valitsemme kuhunkin tilanteeseen toimivimman valmennuksen kolmesta kategoriastamme*, jonka jälkeen pääsette pistämään itsenne kunnolla likoon. Esimerkkejä käyttämistämme menetelmistä edustavat Belbinin tiimiroolianalyysi ja EASI-kartoitus.

6. Ihastu ja inspiroidu! Heittäytykää tarkastelemaan maailmaa eri vinkkelistä kuin aiemmin. Meiltä voit tilata asiantuntijapuheenvuorot niin johtoryhmän, tiimin kuin koko henkilöstönkin tarpeisiin haluamallanne teemalla. Olemme inspiroineet kuulijoitamme muun muassa seuraavista aiheista:
• Asiakas ja palvelu, miten vastaamme odotuksiin tulevaisuudessa (Yliopistosairaaloiden sihteeripäivät)
• Työn merkityksestä (Vire-messut)
• Intohimo (Täysii-seminaari)
• Mitä on palvelumuotoilu (Crazy Town)

<br />
<b>Warning</b>:  Illegal string offset 'alt' in <b>/var/www/fs2/36/sitomoco/public_html/sitomo/content/themes/sitomo/content-valmennukset.php</b> on line <b>64</b><br />
h

EASI-kartoitus työntekijöiden ja tiimityön kehittämiseen

Tiedätkö, miten motivoida työntekijöitä? Entä miten tukea heitä parhaiten henkilökohtaisessa kehittymisessään? EASI-kartoituksen avulla voidaan nopeasti selvittää henkilöstön käyttäytymis- ja motivaatiotyylit, perehtyä tiimin potentiaaliin ja dynamiikkaan sekä auttaa yksilöitä keskinäisen yhteistyön ja vuorovaikutustaitojen kehittämisessä. Lue lisää: http://fi.master-hr.com/

<br />
<b>Warning</b>:  Illegal string offset 'alt' in <b>/var/www/fs2/36/sitomoco/public_html/sitomo/content/themes/sitomo/content-valmennukset.php</b> on line <b>64</b><br />
h

Belbinin tiimiroolianalyysi korostaa erilaisuuden voimaa

Tutkija ja teoreettikko Meredith Belbin on osoittanut, että tiimin kokoonpanolla voi ennustaa yrityksen menestyksen. Belbinin arvostetun tiimiroolianalyysin mukaan tiimi on parhaimmillaan, kun sen jäsenissä on edustettuina erilaisia roolityyppejä. Tarjoamme kyseisen tiimiroolianalyysin osana valmennuksiamme ainoana Pirkanmaalla – tervetuloa pureutumaan porukalla erilaisuuden voimaan!

Valmennukset

Itsensä kehittäminen

Tiimien ja johtoryhmän toimiva työskentely

  • Tuottava tiimi / Toimiva johtoryhmä
  • Palautteen antamisen ja vastaanottamisen valmennus
  • Valmentava johtaminen
  • Ylivertainen asiakaskokemus

Asiantuntija paikan päälle

  • Aamulataus
  • Puheenvuorot ja nostatukset