Ihminen – johda itseäsi, johtaja – auta muita johtamaan itseään

Ajoin sinisellä vanhalla Volvollani Ruoholahdesta Mechelininkatua kohden. Odotin tilaisuutta pysähtyä tien sivuun, jotta voin pysähtyä kirjoittamaan mielessäni viriävää ideaa tarkemmin ylös. Vuonna 2006 ei kännykässä ollut sanelumahdollisuutta ja pelkäsin kadottavani ajatusten kulusta jotain tärkeää. Sain auton parkkiin Hesperiankadulle ja kirjoitin vihkooni ensimmäiset ajatukset siitä, minkä sisältöisiä valmennuksia me voisimme toteuttaa yrityksemme myyjiä ja myyntiä tukemaan.

Uusia tapa toimia toimialalla

Olin tulossa Jari Sarasvuon valmennuksesta. Toimin tuohon aikaan Suomen Telecenter Oy:n myyntijohtajana. Valmennuspäivän sisältö ja elämyksellisyys olivat omaa luokkaansa. Jarin kyky avata uusia ikkunoita mieleen ja mukana olevat ihmiset kommentteineen virittivät omat aivoni uusille urille. Tästä hetkestä syntyi yrityksemme sisälle Mindventure valmennuksen pohja, jonka tarkoituksena oli auttaa työntekijöitä kehittämään itseään kokonaisvaltaisesti. Aiemmin olimme valmentaneet myynnin taitoja sekä tuotteiden ominaisuuksia. Kuitenkin erilaiset itsensä johtamisen taidot auttoivat jatkossa ihmisiä omaksumaan parempia työtapoja. Väitän koulutusmallimme olleen uranuurtaja toimialalla. Telemarkkinointialan vaihtuvuus asettaa suuria haasteita kannattavuudelle. Valmennus auttoi ihmisiä löytämään työlleen syvempää merkitystä, mikä nopeutti oppimista, lisäsi sitoutuvuutta, avoimuutta, luottamusta ja motivoi meitä kaikkia yrittämään parhaamme.

Itsensä jatkuva kehittäminen on hyödyllistä

Kävin vuosien saatossa lukuisissa valmennuksissa ja vakuutuin miten paljon itseään ja liiketoimintaa voi kehittää inspiroivassa seurassa sekä valmennuksessa. En ole tätä polkua lopettanut enkä halua lopettaa. Ihminen tarvitsee uusia virikkeitä ja näkökulmia, jatkuvaa oppimista ja itsensä kehittämistä, kykyä pysähtyä sekä soveltaa oppimaansa käytäntöön voidakseen luotsata yritystä, johtaa toisia tai työllistyäkseen jatkuvasti kehittyvässä maailmassa.

Aivokuntosalin synty

Vuonna 2011 oli aika siirtyä omassa elämässä eteenpäin ja perustimme muutaman kollegan kanssa Sitomon. Mietimme, että se mikä toimi Suomen Telecenterissä voisi toimia muissakin yrityksissä. Loimme Aamulatauksen, joka sisälsi viikoittaisia lyhyitä valmennuksia. Ajatus oli luoda aivojen kuntosali, jossa jatkuva oppiminen mahdollistuu. Teemat vaihtuivat säilyttäen aina yhteyden yrityksen perustoimintojen sekä ihmisten kehittämiseen. Sitomon Aamulataukset täyttyivät neljän vuoden aikana yli sata kertaa ihmisistä, jotka olivat valmiita kehittämään itseään ja toisiaan. Jokaisessa aamussa oli aina uusia ihmisiä, sekä mahdollisesti tuttuja edellisiltä kerroilta. Aamulatauksissa syntyi uusia business-aihioita, löytyi uusia työkavereita, purettiin pelkoja ja uskomuksia, ratkottiin johtamisongelmia ja jaettiin parhaita käytänteitä.

Paineesta pysähtymiseen

Nyt uusi palvelumme Aikaa Ajatella on ikään kuin uusittu versio Aamulatauksesta. Valmennus on virinnyt asiakkaiden palautteista. Olemme saaneet kuulla yrittäjien, johtajien ja asiantuntijoiden haluavan löytää itselleen laadukkaita viiteryhmiä itsensä ja ajatustensa kehittämiseen. Ihmiset kaipaavat pysähtymistä, jotta on aikaa ajatella tärkeimpiä asioita kiireettömästi ja pallotella hyviä ajatuksia toisten ammattilaisten kanssa.  Aikaa Ajatella ryhmä pysyy myös samana koko vuoden, joka tuo mukanaolijoille uudenlaisia mahdollisuuksia hakea tukea kokiessaan luottamuksellisuutta ryhmässä.

Kehitetään valmennusta yhdessä

Palvelu kehittyy vuoden ajan mukanaolijoiden toiveiden ja tarpeiden mukaan. Siksi pidämme ryhmän pienenä (max. 15 ja min. 8 hlöä). Tapaamisia on vuoden aikana 12 kpl, joista osa 2,5h mittaisia ja osa päivän mittaisia.

Tavoite on, kun saamme yhteisön rokkaamaan, voisimme synnyttää tälle jatkoa Tampereella ja muissa kaupungeissa. Jos haluat olla tässä mukana tai heräsi muuta kysyttävää, soita rohkeasti 0400-784227 tai mailaa nina.rinne(at)sitomo.fi.

Lue lisää valmennuksen tämän hetkisestä kehitysvaiheesta ja sisällöstä (täältä löytyy myös ”hae mukaan” –linkki).  http://sitomo.fi/aikaa-ajatella-valmennus/

Nina Fazer

Kirjoittaja: Nina Rinne, Sitomon perustaja ja valmentaja

 

JAA