Hansapäällikön juhannustaika

Juhannus on keskikesän ja valon juhla. Tänään yritysten neukkareissa kuuluvat hyvän juhannuksen toivotukset. Myyntikuukausi tosin ei ole vielä lopuillaan, ensi viikolla ehtii vielä viimeiset asiakkaat juosta ennen kesälaitumia.

Alun perin juhannusta on vietetty vuoden valoisimpana päivänä eli keskipäivänseisauksen aikaan. Suomalaiseen perinteeseen kuuluu juhannussauna ja vihta, kuin kauppakello myyntipäällikölle. Huomenna voi vihtoa itsestään kauppapölyt pois ja virvoittaa itseään herkullisella maltaalla tai pirskahtelevalla kuohuvalla.

Yöttömänä yönä ladyt tekevät perinteisiä taikojaan naimaonnea saavuttaakseen. Myyntimies taikoo sen seitsemää sorttia, jotta vuodesta tulisi hyvä ja saisi asiakkaan naimisiin kanssaan. Myyntipäällikkö on valmis kirmaamaan takapuoli vilkkuen pellolla bonusten toivossa.

Juhannuskokko on erottamaton osa suomalaista juhannusta. Sen äärellä vaihdetaan arat ensi suudelmat. Tulen mukana palaa pois pahat henget ja kosmiset voimat muuttavat suuntaa. Myyntijantteri grillaa makkaraa ja kiittää kuluneesta puolesta vuodesta.

Suomenruotsalainen pystyttää juhannusalon ja on kutsunut asiakkaatkin yhteiseen juhlanviettoon. Kaupat on sovittu jo vuodeksi eteenpäin. Hansa-kauppiaat ovat kuitenkin juhannussalko perinteen takana, se taika yltää nykypäivään saakka.

Kuten Shakespearen Juhannusyön uni komediassa olkoon juhannuksesi täynnä maagisuutta, kivoja kommelluksia ja komediaa. Vältä väärinkäsityksiä, unohda työt hetkeksi ja lataa taikoja sieluusi uutta puolenvuoden myyntikautta varten.

Hyvää juhannusta toivottaen,

Nina Rinne

JAA