Blogi

Täältä voit lukaista tuoreita ajatuksiamme ja valmennuksissa heränneitä näkökulmia. Samoit voit mieluusti vinkata uusista juttuideoista!

Miten pysyä positiivisena negatiivisuuden keskellä?

Aivan ensin täytyy todeta, että vastakkainasettelu posin ja negan välillä voi olla harhaanjohtavaa. Me saatamme kukin tulkita eri asiat positiivisena tai negatiivisena. Asiat ja tapahtumat sinänsä ovat neutraaleja, kunnes me annamme niille itse merkityksen. Ja se, että joku ihminen joskus tekee tai sanoo jotain negatiiviseksi koettua, ei tee ihmisestä välttämättä negatiivista. Joillakin henkilöillä on taito … Jatka lukemista Miten pysyä positiivisena negatiivisuuden keskellä?

Haluatko mukaan peliin, jossa voi kuolla?

“Kaikki alkavat yritykset kohtaavat kuolemanlaaksonsa”: sanoi ystäväni ja tukijani minulle jokin aika sitten. Joo, joo, kyllä se vähän lohdutti. Mutta siinä hetkessä, kun palikat on sekaisin, kassa ammottaa tyhjyyttään (vaikka rahaa on tulossa), työntekijät huutavat johtajuutta ja kaikki oma aika on myyty asiakkaalle, se ei paljon lohduttanut. Halusin mennä sängyn alle piiloon; vetää patjan, peiton … Jatka lukemista Haluatko mukaan peliin, jossa voi kuolla?

Tästä älykkyyden lajista on työelämässä pula

Älykkyyttä on monenlaista ja eri ihmisillä omassa ainutlaatuisessa suhteessaan. Kokemukset ja oppiminen harjaannuttavat meitä. Taipumukset vievät meitä tiettyyn suuntaan, joita ympäristö vahvistaa vallitsevien arvojen mukaisesti. Eri työtehtävissä, työpaikoissa ja -kulttuureissa on erilaiset osaamisen tarpeet ja arvostukset. On selvää, että matemaattis-loogista älykkyyttä tarvitaan. Nykypäivänä kielellinen lahjakkuus on eduksi. Onneksi myös emotionaalisesta älykkyydestä on puhuttu työn maailmassa … Jatka lukemista Tästä älykkyyden lajista on työelämässä pula

Identiteetti on hurja voima

Identiteetti on ihmisen syvä, tunteen ja järjen tasolla oleva käsitys siitä “kuka minä olen”.   Tarina lasten elokuvassa kuvaa hyvin tätä voimaa. Muistat ehkä tarinan Ice Age 2 elokuvasta. Siinä mammutin elämä alkaa tämän oman äidin kuollessa ja mammutti kasvaa opossumien kanssa uskoen koko elämänsä olevansa itsekin opossumi. Tämä aikansa suurin eläin pelkää lintuja, pakenee … Jatka lukemista Identiteetti on hurja voima