Kuluttaako työ kaikki voimavarasi? – Lue tämä

Päädyin aamulla työeläkevakuutusyhtiö Elon sivuille ja klikkasin auki kirjoituksen otsikolla 7 vinkkiä työkykyä tukevaan vapaa-aikaan.

Ehkä hiukan suivaannuin, koska tulkitsin tekstiä kontekstin unohtaen siten, että vapaa-ajan pitää palvella työtä. Ikäänkuin nuo 7 asiaa eivät olisi tärkeitä itseisarvona. Työhyvinvointi on jokaisen omalla vastuulla, ja niin on myös vapaa-ajan hyvinvointi ja koko elämän hyvinvointi. Siitä innostuneena päätin miettiä seitsemän vinkkiä vapaa-aikaa tukevaan työhön.

TIETOTYÖ JA VAPAA-AIKA SEKOITTUVAT

Tarkemminkin otsikko voisi olla 7 vinkkiä elämään. Tietotyötä ja vapaa-aikaa voi olla joskus hankalaa erottaa toisistaan. Maileja kirjoitellaan aamulla ennen aamupalaa ja tärkeä oivallus tuleekin suihkussa illalla.

Nykyinen työn maailma tarvitsee räjäytyksen normeihin. Normit ovat ihmisten mielessä olevia käsityksiä  siitä miten pitäisi toimia. Ja jokaisen on tehtävä räjäytystyö omassa mielessään, samalla kun työyhteisöissä tehdään muutostyötä (etätyömahdollisuudet, mittaaminen sidotaan tuloksiin ajan sijaan jne.). Tämän myötä voi omaksua uusia näkökulmia työn tekemiseen.

  • Merkityksellinen työ tuo iloa elämään. Elämään kuuluu epäily ja ihmettely kuka minä olen ja mitä minä haluan. Jokaisella työllä on elämän matkalla oma merkityksensä. Vaikka jokin työ ei tuntuisi aivan 100% siltä omalta, silläkin on sinulle jokin merkitys. Jos tiedät selkeästi mitä haluat; etsi keinot saavuttaa se.
  • Rajat; sano kyllä ja ei oikeassa paikassa. Liika on liikaa ja liian vähän on liian vähän. Arvosta itseäsi niin paljon, että opettelet omat rajasi. Jos sinun on vaikeaa sanoa ei, harjoittele sitä pienissä asioissa ja mieti mistä se johtuu.
  • Tunnista oma rytmisi, suunnittele päivä, kuukausi ja vuosi sen mukaan. Jousta tästä tarvittaessa väliaikaisesti. Panosta silloin, kun olet vahvoilla fiiliksillä. Ota suotuisan lunkisti, kun tarvitset sellaista. Sadan vuoden päästä ei kukaan muista, jos joskus teit rauhallisemmin ja panostit muuhun kuin työhön. Oikeasti.
  • Vähemmän on enemmän. Tee niin vähän, kuin on mahdollista. Ota pienempiä askeleita, mäen päällä hapottaa vähemmän ja jaksat pidemmälle. Suostu laskemaan standardejasi. Täydellisyyden tavoittelu on menestyksen vihollinen. Ole valmis epäonnistumaan ja mieti mikä silloin olisi pahin mahdollinen seuraus ja ole valmis kestämään se. Tästä seuraa enemmän oikeaa tekemistä, takaan sen.
  • Karsi tai hoida huonot ihmissuhteet. Paskiaiset työpaikalla kuluttavat voimavaroja. Pysy itse kaukana, jos mahdollista, vaikka hän olisi pomosi. Ennuste, että sinusta tulee samanlainen on korkea, jos jäät palvelemaan sellaista. Jos ajattelet, että helppohan sinun on sanoa; mieti toisen kerran. Ihminen on valmis liikkumaan eteenpäin, kun tilanteen tuska muuttuu suuremmaksi, kuin pelko tulevasta.
  • Siivoa turhat velvoitteet pois, jotka eivät enää palvele. Kaikessa ei tarvitse olla mukana. Anna tilaa tärkeämmille asioille. Listaa lupauksesi, joissa olet mukana. Mieti ovatko ne kaikki hyviä ja tarpeellisia. Sitten mieti strategia luopua niistä, joita et enää halua elämääsi.
  • Pyydä apua ja tee yhteistyötä. Pyydä apua ja anna ihmisten auttaa sinua. Eräs esimies kertoi tulleensa vakavasti otetuksi avunpyyntinsä kanssa vasta, kun paloi loppuun. Hän kertoi jälkeenpäin oppineensa miten pyytää apua siten, että saa sitä. Opi siis pyytämään siten, että saat.

Vinkki esimiehille etätyön johtamiseen: http://etajohtaminen.fi/

Nina Rinne, Sitomon perustaja ja valmentaja

JAA